Hiihtourheilun verkosto voitontahtoisille kumppaneille

Mitä voittajan eväsreppu sisältää?

Aurinkokin on vielä nousematta yöuniltaan, kun Salpausselkä Klubin jäsenet jo saapuvat Lahden Seurahuoneelle historiansa toiseen tapaamiseen. Vaikka ulkona onkin vielä pilkkopimeää, tunnelma tilaisuudessa on alusta asti lämmin, rento ja hyväntuulinen. Kuulumisia vaihdetaan nauttien samalla Euroopan parhaana kaupunkihotellina palkitun Seurahuoneen maittavasta ja monipuolisesta aamupalasta. 

Tilaisuuden teema on tällä kertaa itsensä voittaminen. Herkullisesta aamupalasta nautiskelevat klubilaiset pääsevätkin kuulemaan Antti Hagqvistin elämäntarinan. Antti Hagqvist on oikea ihminen puhumaan tästä aiheesta. Hän on todellinen itsensävoittaja isolla i:llä. Yrittäjänä Ironcoaching Oy:ssä toimiva sekä urheilu- ja yritysvalmentajana työskentelevä Antti on voittanut itsensä lisäksi myös leukemian. Kahdesti.

ITSENSÄ VOITTAMISEN RESEPTI

Vaikka esitelmän aihe ja kokemukset ovat rankkoja, on Antin sanoma selvä: ”Luovuttaminen ei ole vaihtoehto”. Jokaisella ihmisellä on oma tapansa ja paikkansa itsensä voittamiseen: hänen tapauksessaan se tapahtuu useimmiten liikunnan kautta. Vain 413 päivää toisen leukemiadiagnoosinsa jäljeen Antti suorittikin täysmittaisen triathlonin. Eli toisin sanoen 3,8 kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä sekä 42 kilometriä juoksua. Yhden päivän aikana. Triathlonin Antti urakoi läpi hymyssä suin ja hurmoksessa, vaikka reitin varrelle osuikin monia erilaisia haasteita. Tämä matka opetti, että resepti itsensä voittamiseen on löytyy positiivisesta asenteesta. 

”KYLLÄ NÄILLÄ EVÄILLÄ YHDESTÄ MÄESTÄ HYPÄTÄÄN!”

Näin toteavat klubilaiset Antin esitelmän jälkeen. Itsensä voittamisen teema Salpausselkä Klubin toisessa kokoontumisessa onkin hyvin osuva. Jäsenten tavoitteena on nimittäin päästä hyppäämään myös itse mäkeä juhlakisojen MM-etkoilla helmikuussa.Tätä varten klubilaisten eväsreppuihin omat vinkkinsä saapuukin myös antamaan edellisenä viikonloppuna Lillehammerin maailmancupissa uransa parhaaseen suoritukseen, seitsemänneksi hypännyt Lauri Asikainen. 

Antin tapaan myös Lauri tuo huoneeseen valoa omalla positiivisella ja rennolla olemuksellaan. Huumorintäyteisessä tunnelmassa klubilaiset esittävät innoissaan kysymyksiä Laurille mäkihypyn saloista. Klubilaiset oppivatkin muun muassa hypyn onnistumisen kannalta olennaisia tekniikkatekijöitä sekä saavat monia käytännön ohjeita hyppyn valmistautumiseen.”Kannattaa kerrata suoritus mielessä läpi ennen suoritusta”, toteaa Lahden MM-kisoja päätähtäimenään tällä hetkellä pitävä Lauri. 

KOHTI YHTEISTÄ MATKAA

Lahden Kaupunginteatterissa työskentelevä klubilainen, Jetta Kuitunen, kuvailee tilaisuutta hauskaksi, mutta samalla myös koskettavaksi. Antin esitys oli teemastaan huolimatta positiivissävytteinen. ”Oli myös todella mielenkiintoista kuulla noin yksityiskohtaista asiaa mäkihypystä, joka on itselle täysin vieras alue”, kommentoi Jetta, joka kollegansa Pia Leväsen kanssa odottaa jännityksellä klubilaisten mäkihyppyhaasteen etenemistä. Pia kertookin jo testanneensa mäkihyppysimulaattoria. Myös muutama kaupunginteatterin näyttelijä on jo aiemmin kokeillut mäkihyppyä, joten sparraajia löytyy vielä omalta työpaikaltakin. Tärkeän tukensa itsensä voittamiseen tarjoavat tietysti myös muut klubin jäsenet, joiden kanssa yhdessä jatketaankin matkaa kohti MM-etkojen haastetta. 

Innostavan päivän aloituksen jälkeen hyväntuuliset klubilaiset suuntaavat kukin tahoilleen jatkamaan päiväänsä. Uusien ajatusten, positiivisen mielen sekä mäkihypyn treenivinkkien lisäksi jokainen Salpausselkä Klubin jäsen saa mukaansa myös uniikin joululahjan. Klubiyritys, hyvinvointi- sekä liikuntakirjoja ja -materiaaleja kustantava ja tuottava Fitra Oy antaa nimittäin vielä jokaiselle mukaan Mari Sainion kirjoittaman Parempi Elämä -kirjan. Viimeistään tämän hyvinvointiin inspiroivan kirjan myötä  klubilaiset saavat reppunsa täyteen itsensä voittamisen matkaa varten.

Teksti ja kuvat: Anniina Ihamäki

HALUATKO TULLA MUKAAN SALPAUSSELKÄ KLUBIIN?

Salpausselkä klubi – hiihtourheilun verkosto voitontahtoisille kumppaneille. Myyntipäällikkö Jyrijaakko Ritamies 0400 555 097, jyrijaakko.ritamies(a)lahti2017.fi

Uusimmat klubiyritykset