Hiihtourheilun verkosto voitontahtoisille kumppaneille

Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri on yksi Suomen suurimmista ammattiteattereista niin kooltaan kuin katsojaluvuiltaan. Kaupunginteatterin tehtävänä on tuottaa monipuolista ja taiteellisesti korkeatasoista ohjelmistoa kaikenikäisille. Teatteriesitykset tuotetaan joko itse, tehdään tuotantoyhteistyönä tai järjestetään vierailuina. Tämän päätehtävän salliessa teatteri tarjoaa tilojaan ja palvelujaan ulkopuolisten tilaajien käyttöön.
Teatterin kolmelle näyttämölle tuote­taan vuosittain 8-10 uutta näytel­mää. Vakituisen henkilökunnan määrä on noin 100, josta taiteelliseen henkilökuntaan kuuluuvat teatterinjohtaja, dramaturgi, kaksi skenografia, muusikko sekä 24 näyttelijää.

Kaupunginteatteri toimii arkkitehti Pekka Salmisen suunnittelemassa, vuonna 1983 valmistuneessa rakennuksessa, joka palkittiin valmistumisvuonna Vuoden Betonityö -palkinnolla. Teatteritalossa on kolme näyttämöä: suuri näyttämö Juhani (653 paikkaa), pieni näyttämö Eero (liikuteltava katsomo, 207 paikkaa) ja studionäyttämö Aino (81 paikkaa).

Katsojat tulevat Lahden kaupunginteatteriin laajalti ympäri Suomea ja erityisesti 150-200 km säteeltä eteläisestä Suomesta. Vuosittainen kävijämäärä on noin 70 000 katsoja.

Kirkkokatu 14
15140 Lahti
Finland
(03) 814 3105

Uusimmat klubiyritykset